فرآیند برنامهریزی در روابط عمومی
مدیریت امور روابط عمومی تابع همان اصول و روشهای مدیریت عمومی است. در نتیجه مراحل برنامهریزی فعالیتهای روابط عمومی نیز از همان مراحل برنامهریزی مدیریت امور عمومی پیروی میکند. در اینجا این مراحل آورده میشود.
تعیین مسئله و فرصت:
نخستین گام در تهیه و تدوین یک برنامه روابط عمومی شناخت مسئله و تعیین ماهیت و ذات آن یا وقوف از یک فرصت که باید از آن بهره گرفت. مسائل روابط عمومی یک سازمان و فرصتهای روابط عمومی آن فراوان هستند ولی همه آنها را میتوان در سه دسته زیر طبقه بندی کرد:
الف – تهیه برنامه جهت مواجهه و مقابله با یک وضعیت نامطلوب که مؤسسه به هر دلیلی با آن مواجه شده است. Overcoming a negative situation
ب – برنامه جهت بهرهگیری از یک فرصت ویژه یا یک مسئله خاص. این یک برنامه موردی و در یک زمینه خاص است. Conducting a specific one-time project
پ- تهیه و تدوین برنامههای مستمر روابط عمومی یا گسترش برنامههای موجود. بیشتر برنامههای روابط عمومی سازمانی ماهیتی استمراری دارند. به جز برنامهریزی در زمان بحران و یا برنامه فعالیتهای خاص سایر برنامههای روابط عمومی در این طبقه قرار میگیرند. چون به طور مستمر انجام میپذیرند خطر یکنواختی، نوآوری، اثربخشی و کاهش بهرهدهی آنها نیز وجود دارد، در نتیجه مدیران روابط عمومی همواره باید به تجدیدنظر برنامهها و بهرهگیری از شیوهها و فنون جدید و نوآوری و خلاقیت در کارهای جاری خود باشند.
با سلام
مطالب خیلی با محتوا هست در صورت تمایل لینک می کنم.